Itä-Suomen alueen tuntiratsastajien mestaruudet

10.10.2023

Viikonloppuna 7.-8.2023 kilpailtiin Itä-Suomen alueen ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksista niin este- kuin kouluratsastuksessakin Suonenjoella. Mestaruuksissa kilpaillaan nimensä mukaisesti alueen ratsastuskouluoppilaiden kesken, opetuskäytössä olevilla hevosilla ja ne järjestetään vuosittain. Tänäkin vuonna osallistujia oli useista alueen Suomen Ratsastajainliiton hyväksymistä ratsastuskouluista. Kilpailuissa valitaan myös eniten pisteitä ja sijoituksia keränneiden ratsastuskoulujen kesken paras ratsastuskoulu molemmissa lajeissa.

Varkauden Ratsastuskeskuksen ja Varkauden Urheiluratsastajien edustajille kilpailut olivat varsin menestyksekkäät ja kotiin tuotiinkin viikonlopulta hienosti kahdeksan mitalia. Varkauden Ratsastuskeskus oli myös Itä-Suomen alueen paras ratsastuskoulu kouluratsastuksessa.

Lauantaina sateisessa ja syksyisessä kelissä kilpailtiin ensin esteratsastuksessa. Lähtöjä päivän aikana kaikissa luokissa oli yhteensä 95. Tason 70 cm mestaruuspronssin nappasivat Aurora Keitaa ja Avants taitopistein 32,5. Samassa luokassa myös Tessa Eronen ja Tarkur sijoittuivat kolmanneksi, taitopistein 34 ja Petra Markkanen Vulkaano-ponilla kahdeksanneksi, taitopistein 30,6.

Menestys jatkui 80 cm tasolla, kun sekä hopea- että pronssimitalit nappasivat Varkauden Ratsastuskoulun ja Varkauden Urheiluratsastajien edustajat. Anniina Teittinen ja Coolatuder Shadow ratsastivat hienosti hopealle, taitopistein 33,5 ja Ronja Vehviläinen ja Marusja pronssille taitopistein 31,9.

Sunnuntai oli Varkauden Ratsastuskeskuksen oppilailla menestyksekäs kouluratsastuksessa. Myös sunnuntaina lähtöjä oli varsin paljon ja kilpailupäivä venyi pitkälle iltaan. Tasolla Helppo C varkautelaiset dominoivat luokkaa ja mestaruusmitalit jaettiin heidän kesken. 34 osallistujan luokassa kahdeksan parhaan joukossa oli viisi ratsukkoa. Kultaisen mitalin kaulaansa ripusti Veera Niiranen, Avants, prosentein 69,286. Hopeamitali jaettiin Tessa Erosen ja Irish Cob Lady sekä Iisa Markkasen, Avants kesken, molempien ratsastaessa hienosti saaden tasatuloksen 68,810 prosenttia. Lisäksi luokassa sijoittuivat Aurora Keitaa, Ofelia, 68,333% sijalle 6 ja Elsa Hartikainen, Herr Zeus, 65,476% sijalle 8.

Helppo B tason mestariksi ja kultaisen mitalin kotiin vietäväksi ratsasti Ronja Vehviläinen, Ofelia prosentein 68,400. Päivän päätteeksi mitalikarkelot jatkuivat myös tasolla Helppo A, jossa hopealle ratsasti Saara Partanen, Majami Malibu prosentein 63,519.