Hevoshullu Powercup Finaalin tunnelmat

29.7.2007

Jenna Glumerus - Leida yhdeksäs Hevoshullu Powercup finaalissa hevossarjassa. Ponisarjassa VUR:n ensikertalaiset Assi Penttinen - Zita van Liedekerkebos yhteistuloksissa sijalle 16 ja Anni-Stiina Räsänen - Odüssus sijalle 24. Lue lisää kohadassa on juttu kisoista sekä linkit tuloksiin.

Viikonloppuna Lahdessa Hevoshullu Powercup finaalissa Jenna Glumerus – Leida ratsasti sijalle 9. Kouluratsastuksen jälkeen Glumeruksen sijoitus oli neljäs, mutta esteet toivat sijoitusta hieman alaspäin. Esteillä nähtiin jännittäviä tapahtumia ja tuloslista muuttui huomattavasti koulun jälkeen. Tervetuliaisluokassa useat ratsukot saivat kieltoja kahden esteen linjalla, jossa ensimmäinen oli vaaleansininen este ja toinen oli valkoinen este. Myös VUR:n ratsukot kokivat nämä kohtalokseen, sillä kaikki ratsukot hylättiin tervetuliaisluokan samalle, kolmannelle esteelle. Anni- Stiina Räsänen ja Assi Penttinen ottivat kaksi kieltoa samalle esteelle ja se johti hylkäykseen. Jenna Glumerus putosi hevosenselästä melko pahannäköisesti sen kieltäydyttyä hyppäämästä estettä. Onneksi kuitenkin tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja selkälihaksen venähdyksellä. Ensiaputoiminta oli kisapaikalla kiitettävää. Tervetuliaisluokan jälkeen tunnelmat olivat melkoisen sekavat kannustajien joukossa, mutta tyttöihin jaksettiin kuitenkin luottaa. Valmentaja Haukka antoi ohjeita finaaliluokkaa varten, jotta sieltä saataisiin hyvä tulos.

Ensin ratsastettiin ponien sarja, jossa oli 36 lähtijää.  VUR:n tytöt olivat finaaliradoilla päättäväisempiä ja tulokset olivat parempia kuin tervetuliaisluokassa. Assi Penttinen – Zita van Liedekerkebos otti perusradalta yhden puomin alas ja sai neljä virhepistettä. Penttisen sijoitus esteradalla oli 24. sija.  Anni-Stiina Räsänen – Odûssus taisteli perusradan hienosti ja sai virheettömän suorituksen. Uusintaan Räsänen lähti parantamaan asemiaan, mutta valitettavasti ensimmäisen esteen puomi putosi ja uusinnasta tuli siis neljä virhepistettä. Räsäsen sijoitus oli 19. Yhteistuloksissa Penttinen oli 16. ja samalla hän oli itäsuomalaisten paras ja Räsänen 24. Molempien tyttöjen suoritusta voidaan pitää hyvänä, sillä he olivat ensikertalaisia finaalissa. Ponisarjan voittajaksi ratsasti koulunosuuden toinen ja esteiden sijalle 8. ratsastanut Kirkkonummen Vilma  Catani – Mellow  Kyrkslätts Irottsförening - seurasta. Esteet muuttavat sijoitusta huomattavasti, sillä ponien koulun voittaja Eve Leppänen – Nauriskydön Adam oli esteillä vasta 29. ja yhteistuloksissa heltisi 8. sija. Iina Janhunen – Sjors Pieksämäen Pikadoreista olisi voittanut esteluokan nopeimmalla ajalla, mutta uusinnassa yksi puomin putoaminen toi neljä virhepistettä ja sijoitus oli vasta 15.  Tämän kilpailumuodon haasteena onkin juuri, että molemmat ratsastuksen lajeissa pitää pärjätä hyvin menestyäkseen kokonaiskilpailussa.

Seuraavaksi ratsastettiin hevosten esteluokka.  Jenna Glumerus oli koonnut itsensä tervetuliaisluokan putoamisen jälkeen ja lähti päättäväisesti finaaliradalle. Leida ei tainnut olla aivan terävimmillään, sillä ratsukko sai perusradalta kahdeksan virhepistettä pudottamalla alas puomit kahdelta okseri- eli pituusesteeltä. Glumeruksen sijoitus esteiltä oli 15.  Glumeruksen sijoitus koulun jälkeen putosi hieman alaspäin, sillä lopputuloksissa hän oli sijalla 9. 10 parasta palkittiin molemmista sarjoista, joten Glumerus voi kuitenkin tervetuliaisluokan vaikeuksien jälkeen olla tyytyväinen suorituksiinsa.  Itäsuomalaiset menestyivät hienosti hevossarjassa, sillä Siilin Ratsastajien Roosa Huttunen – Siilin Mistell oli kokonaiskisan toinen ja seurakaveri Hannamari Sirkko – Siilin Mister X oli sijalla 5. Huttunen oli koulun neljäs ja esteillä tuli viides sija. Sirkon tulos koulusta toinen ja esteiltä sija 11. Hevosratsukoiden kokonaiskisan voittoon ratsasti esteradalle viimeisenä lähtenyt ja voittajana maaliin ratsastanut Laura Vähäkuopus – Königs Kinder Ks Riihimäen Ratsastajista. Vähäkuopus oli koulun jälkeen sijalla 4.

VUR:n tytöillä jäi vielä parannettavaa, mutta kaikki voivat olla tyytyväisiä suorituksiinsa. Tulevana viikonloppuna kaikki tytöt voivat petrata suorituksiaan, sillä silloin Lahden  Messilässä ratsastetaan tuntiratsastajien mestaruuskilpailut.  Järjestäjien ennakkotietojen mukaan kilpailuihin on ilmoittautunut 20 ratsastuskoulua, 300 kilpailijaa ja 180 hevosta ja ponia. VUR:n kannustusjoukko lähtee lauantaina kannustamaan 15 ratsastajalle.