Kolme pronssia Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuista Tampereelta!

Junioreiden estepronssimitalisti Kira Korhonen - Kvanta
Poniratsukoiden kouluratsastuksen pronssimitalista Miila Pulkkinen - Vulkaano
Senioreiden estepronssimitalisti Anni-Stiina Räsänen - Avants (kuvassa tuuraa Othello IV)
Kiran mitalikaste!
Pitkän yhteistyön tuloksena - mitali tuntiratsastajien mestaruuskisoista! Valmentaja Satu Haukka ja Anni-Stiina onnittelevat toisiaan!
Varkauden Ratsastuskeskuksen koulujoukkue sijoittui toiselle sijalle. Joukkueessa mukana Aino Eronen, Enna Kinnunen, Miila Pulkkinen sekä Essi Karvinen.

Varkauden Ratsastuskeskuksen Tuntiratsastajat eli tuntsarit, Satu Haukka sekä taustatiimi suuntasivat viime viikonlopuksi Tampereen Niihamalle kisaamaan Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnallisissa mestaruuskilpailuissa koulu- ja esteratsastuksessa. Tampereen Ratsastusseuran järjestämät kolmipäiväiset kilpailut olivat kyseisen viikonlopun suurin ratsastustapahtuma Suomessa. Viikonlopun aikana nähtiin yhteensä yli seitsemänsataa starttia 12:sta eri luokassa. Huiman kilpailu-urakan päätteeksi kotiintuomisina oli 3 pronssimitalia sekä useita sijoituksia! Aivan hurjan hieno tulos! Onnea koko porukalle!

Varkauden Ratsastuskeskukselta karavaani lähti likkeelle jo torstai aamuna yhdentoista ratsun sekä 21 ratsastajan - tiimin valmentajan Satu Haukan sekä koko huoltojoukon voimin.

Perjantaiaamusta aloitettiin kilpailut kouluratsastuksen karsinnoilla ohjelmalla Helppo B:0 2009. Poniratsukoiden karsintaluokassa 1A  Varkauden  Miila Pulkkinen - Vulkaano sijoittuivat toiseksi ja luokassa 1B Essi Karvinen - Moonlight Lady toiseksi. Molemmat lunastivat paikkansa lauantaiaamun kouluratsastuksen finaaleihin.

Junioriratsukoiden karsintaluokassa 2A ratsukko Aino Eronen - Othello IV sijoittuivat komanneksi sekä myös Othellolla ratsastanut Anniina Teittinen kuudenneksi - luokassa 2B sijoittui seitsemänneksi Vilma Niiranen - Puaro. Nämä kolme junioriratsastajaa lunastivat myös paikan finaaleihin.

Senioreiden eli yli 18 vuotiadien ratsastajien sarjassa oli yhteensä 121 lähtöä. Näin karsinta jaettiin kolmeen ryhmään. Luokassa 3B sijoittui Varkauden Elina Teitinen - Puaro kymmenennelle sijalle, ja luokassa 3C Enna Kinnunen - Aveiro yhdeksännelle sijalle. Näillä sijoituksilla jäätiin harmittavasti tänä vuonna finaalien ulkopuolelle.

Lauantaiaamusta alkaen saatiin jännittää. Poniratsukoissa VArkauden Ratsastuskeskuksen Miila Pulkkinen - Vulkaano sijoittuivat upeasti pronssille sekä junioriratsukko Aino Eronen - Othello IV hienosti viidennelle sijalle!

Lauantai-iltana ratsastettiin myös esteratsastuksen tervetuliaisluokka 70cm:n esteillä, mistä olikin hyvä jatkaa sunnuntain esteratsastuksen mestaruuksien ratkontaan.

Estemestaruudet ratkottiin tänäkin vuonna toisen vaiheen taitoarvostelulla, jossa mm. oikea tempo, tahti, tiet, ratsastajan vaikutus hevoseen ovat myös arvosteluperusteita!

Poniratsukoiden mestaruus ratkotiin 80cm:n esteillä. Varkauden Miila Pulkkinen - Vulkaano sijoituivat neljänneksi ja Ronja Vehviläinen - Herr Zeus seitsemänneksi. Molempien radat olivat vakuuttavia!

Junioreiden sekä senioreiden mestaruuksista kilpailtiin 90cm:n tasolla. Molemmat luokat ja näin ollen mestaruudet jaettiin suuren (>80) ratsastajamäärän vuoksi kahteen osaan. Varkauden Ratsastuskeskus vei molemmissa sarjoissa pronssia kun hienosti taistellut Kira Korhonen ratsasti junioreiden kolmannelle sijalle Kvantalla samoin kuin senioreiden Anni-Stiina Räsänen hevosella Avants.

Varkauden Ratsastuskeskus Satu Haukan johdolla  osallistui jokaiseen ikäryhmäluokkaan molemmissa lajeissa ja tällä kertaa kotiintuomisina oli kolme pronssimitalia sekä kymmenen sijoitusta!

Onnea valmentaja Satu Haukalle,sekä kaikille mitalisteille ja onnistuneille ja tsemppejä harjoituksiin kohti ensi vuotta!! Tsemppiä myös korvaamattomille huoltojoukoille <3

Kouluratsastuksen tulokset Kipassa - linkki.

Esteratsastuksen tulokset Kipassa - linkki.

Varkauden Ratsastuskeskuksen joukkueet nappasivat toisen sijan sekä koulu- että esteratstuksen joukkuekilpailussa! Nelhenkisten joukkueiden kolmen parhaan karsintatulkoksen ollessa määräävässä asemassa.